2011:
HUMKAD je 2011. Zadržao skroman broj članova: 11 individualnih i 5 institucijskih – svi članovi su djelatnici glazbenih knjižnica. Održali smo godišnju skupštinu i četiri radna sastanka, te brojne konzultacije e-mailom.

U godini teške krize, ponosni smo što smo uspjeli dovršiti mrežnu stranicu o liku i djelu Franje Ksavera Kuhača (www.kuhac.net ) i predstaviti je hrvatkoj muzikološkoj i knjižničarskoj zajednici. Poveznica na stranicu je postavljena na portal Hrvatske kulturne baštine (www.kultura.hr ). Po dovršetku metapodataka u skladu sa standardima, poveznica će biti postavljena i na Europeanu. Sadržaj mrežne stranice planiramo objaviti na nekomercijalnim CD-u, za potrebe školske nastave.

Na stranici možete pronaći podatke o životu i djelovanju Franje Ksavera Kuhača – najzanimljivijeg lika hrvatske glazbene kulture s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće, koji se prvi na ovom području bavio muzikologijom, glazbenom kritikom, estetikom glazbe, glazbenom didaktikom, historiografijom, leksikografinom i kompozicijom. Uz biografiju, objavili smo i dosad prikupljene i digitalizirane materijale (note, tekstove, pisma,zvučne zapise), fotografije, kao i zanimljive crtice o ovom našem uistinu utjecajnom znanstveniku. Naposljetku, na stranici ćete pronaći i koristan popis na internetu dostupnih sadržaja o Franji Ksaveru Kuhaču – “Gdje je Kuhač?”

Sljedeći projekt na kojem radimo je mrežna stranica u funkciji vodiča kroz hrvatske glazbene knjižnice, arhive i zbirke – proširenje publikacije tiskane prije 15 godina: Juričić, V.: Vodič kroz glazbene knjižnice i zbirke u Zagrebu. Zagreb : Hrvatsko muzikološko društvo, Hrvatsko bibliotekarsko društvo, 1997. ISBN: 953-6090-08-2.